25 Mayıs 2014 Pazar

25.5.14
Redstone(Kızıltaş) Minecraft'ta önemli gibi durmasa da aslında çok kullanışlıdır. Mesela sandıkları düzenlemek çok zahmet vericidir, ne kadar düzenlersen düzenle yine düzensizdir ama redstone'la uygun sistemi kurup bunun otomatik yapılması, siz sadece tek bir sandığa bütün eşyalarını bırakacaksınız ve onlarda uygun sandıklara gidecek. Bu redstone'un harikalarından sadece biri bu ve bunun gibi niceleri var ve şimdi ben size bu harika hayal gücünüzü genişleten redstone'u temelden öğreteceğim.

Şimdi ilk olarak redstone neler yapabilir, bununla başlayacağım. Redstone crafting'de, iksir yapımı ve tabi ki de redstone sistemlerinde kullanılır.

Redstone güç iletim sınırı 15 birimdir. Eğer redstone uzunluğu 15 birimi geçerse güç iletemez, ister başka yöne dönsün ister düz gitsin sınır mutlaka 15 birimdir.


Tabi ki de bu güç sınırını farklı şekillerde artırabiliriz


İlk yöntem bir klasiktir. Çok yer kaplamasına rağmen bu yöntem eğer mekanizmanın zamanlaması çok önemliyse tercih edilebilecek en iyi yöntemdir. Çünkü herhangi bir geciktirme yaşatmayan bu sistem tuzak, kapı vb. gibi şeyleri aksatmayacak, akıcılığı sağlayacaktır. Bu yöntem 15 birim güç yeniler.


İkinci yöntem ise daha basittir ama gecikme yaşatır. Neden derseniz koyduğumuz Redstone Repeater(Kızıltaş Yineleyici) kademelere göre gecikme sağlar ve bu kademe 1 de olsa gecikme yaratır. Bu yöntemde 15 birime kadar güç yeniler.


Redstone Torch(Kızıltaş Meşalesi) bir redstone'a gücünü veren birkaç şeyden bir tanesi ve en çok kullanılanı. Şimdi redstone torch'un  kullanım şekillerinden bir kaçını göstereceğim.



Redstone'un güç alma verme sistemi.


Redstone Torch'un bazı durumları.
Sonraki kayıt
Bundan sonra yazı yoktur.
Önceki Kayıt

0 yorum :

Yorum Gönder